Alles rondom proeftijdontslag

Alles rondom proeftijdontslag

Zowel de werkgever als de werknemer kan de arbeidsovereenkomst gedurende een proeftijd met onmiddellijke ingang opzeggen. In beginsel gelden er geen vormvoorschriften voor een dergelijke opzegging. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk. In het kader van de bewijspositie bevelen wij echter altijd aan om het ontslag schriftelijk te bevestigen. Een voorafgaande toestemming van het UWV is niet vereist. Doordat de meeste wettelijke opzegverboden niet gelden tijdens de proeftijd, kan een werknemer dus ook tijdens ziekte of zwangerschap worden ontslagen.

De proeftijd kan uitsluitend schriftelijk worden overeengekomen en moet voor zowel de werkgever als de werknemer even lang zijn. De lengte van de overeengekomen proeftijd kan echter nooit langer zijn dan de maximale termijn die de wet voorschrijft. Wanneer een proeftijdbeding niet aan de genoemde wettelijke vereisten voldoet, is deze nietig. Een werkgever kan er in dat geval geen succesvol beroep op doen.

Wil u nog meer lezen rondom proeftijdontslag? Lees dan hier het volledige artikel.

Heeft u na het lezen nog vragen over de proeftijd? Neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen u helpen om het maximale uit uw proeftijd te halen.

Onze nieuwsberichten worden geselecteerd uit verschillende bronnen en nieuwsartikelen en dienen louter ter informatie en inspiratie. Derhalve kunnen er geen rechten aan ontleend worden. Je dient altijd juridisch deskundig advies in te winnen.